>>Mediation

Neutrale conflictbemiddeling

Conflicten op het werk zijn vervelend voor alle partijen. Om onnodige beschadiging van de werkrelatie te voorkomen is mediation een neutrale, betaalbare en snelle manier om de problemen op te lossen. Smink Kok Lentink heeft mediation in het dienstenpakket. Een van onze partners is geregistreerd bij de Mediators federatie Nederland (MfN). Daarmee bent u verzekerd van een deskundige, neutrale conflictbemiddelaar.

Kostenbesparend

Als een conflict uitmondt in een geschil dat uitgevochten wordt in een juridische procedure, bent u veel geld, tijd en energie kwijt. Bovendien komt een werkrelatie nooit ongeschonden uit een dergelijke procedure. Gezamenlijk tot een oplossing komen is heel goed mogelijk met hulp van een mediator. Deze helpt u de oplossingen te zien die u, door alle conflicten, niet meer ziet.

Hoge acceptatiegraad van de oplossing

Het grote voordeel van mediation is dat de partijen eigenaar blijven van de oplossing. Deze wordt dus niet opgelegd door een juridische uitspraak. Mediation is een informele procedure met ruimte voor creatieve oplossingen. Beide partijen staan achter de oplossing waardoor deze een hoge acceptatiegraad heeft en vaak zelfs een win-win is voor beiden.

Behoefte aan een oplossing?