>Jaarwissel

Jaarwissel 2019-2020

Voordat er geboekt kan worden in 2020 moet er eerst een jaarwissel naar 2020 worden uitgevoerd. Als u de jaarwissel wilt laten uitvoeren, dan kunt u contact opnemen met uw relatiebeheerder of u kunt een email sturen naar: g.j.vanhierden@sminkkok.nl

Lees eerst welke situatie voor u van toepassing is:

Maakt u gebruik van YOB   

Er kan een jaarwissel uitgevoerd worden zodra u alle facturen heeft geboekt en graag de eerste facturen in 2020 wilt boeken.

Als u in YOB gebruik maakt van de facturatiemodule, dan kan de jaarwissel pas worden uitgevoerd als u de laatste factuur van 2019 heeft verwerkt. Orders van 2019 die gefactureerd moeten worden kunnen worden meegenomen naar 2020 (Geeft u dit wel aan als dit van toepassing is)

Als u de facturatie van 2019 klaar heeft en wil gaan factureren in 2020, maar u heeft de rest van de administratie nog niet bijgewerkt, dan kan toch al een eerste jaarwissel worden uitgevoerd zodat u kunt beginnen met de facturatie van 2020.

Basecone

Maakt u gebruik van Basecone zonder zelf de administratie te verwerken in een administratiepakket, dan kan het nieuwe boekjaar aangemaakt worden zodra u de eerste factuur van 2020 ontvangt.

Basecone zal de factuur aan de hand van de factuurdatum verwerken in 2019 of in 2020.

Als u verkoopfacturen maakt in een administratiepakket, dan kan de jaarwissel pas gedaan worden nadat de laatste verkoopfactuur van 2019 is verwerkt. U kunt dan in Basecone de facturen met een factuurdatum in 2020 al wel taggen maar nog niet boeken, totdat de jaarwissel is uitgevoerd.

Als u nog facturen van 2019 verwerkt nadat de jaarwissel is uitgevoerd, dan is nogmaals een jaarwissel nodig. Dit kunt u aangeven bij uw relatiebeheerder of mailen naar bovenstaand emailadres.

 

Bij vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.