>Jaarwissel

Jaarwissel 2018-2019

Voordat er geboekt kan worden in 2019 moet er eerst een jaarwissel naar 2019 worden uitgevoerd. Als de administratie van 2018 geheel is verwerkt kunnen wij de jaarwissel voor u uitvoeren. Neem hiervoor contact op met uw relatiebeheerder of stuur een email naar: g.j.vanhierden@sminkkok.nl

YOB

Als u verkoopfacturen maakt in YOB, dan kan de jaarwissel pas worden uitgevoerd als de laatste verkoopfactuur is verwerkt in 2018. Heeft u de laatste verkoopfactuur gemaakt in YOB, maar is de administratie nog niet helemaal verwerkt, dan kan er toch een jaarwissel worden uitgevoerd zodat u al wel verkoopfacturen in 2019 kunt maken.

Basecone

Maakt u gebruik van Basecone, dan kan het nieuwe boekjaar aangemaakt worden, zodra de laatste factuur van 2018 is geboekt. Na de jaarwissel zal namelijk het BTW percentage van 6% omgezet worden naar 9%. Eventueel nagekomen facturen waar toch nog 6% BTW op staat kunnen dan handmatig verwerkt worden. De facturen voor 2019 kunnen al wel gescand en getagd worden, maar met boeken moet worden gewacht tot na de jaarwissel. Ook hier geldt wel, dat de verkoopregistratie van 2018 gereed moet zijn.

Bij vragen kunt nu natuurlijk altijd contact met ons opnemen.